All Retail
Опубліковано

Як українському сиру потрапити на Світовий сирний конкурс World Cheese Awards у 2021?

Теги:
World Cheese Awards
сир
Фото:
All Retail

Міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards — наймасштабніша подія для сироварів (чизмейкерів) з більше ніж 40 країн світу. Але досі не для України.

Та цього року, завдяки підтримці професійної спільноти ProCheese, ми сподіваємося, що український продукт нарешті зможе представити себе на міжнародній арені! І далі розкажемо як.

World Cheese Awards щорічно зустрічає кращих виробників вже понад 30 років. Але сировари з України завжди мали перепони для участі: від мовного бар'єра, складностей у підготовці документації до правильної логістики сиру за кордон. І цього року провідником для українських виробників готова стати команда ProCheese — професійна спільнота поціновувачів сиру. Ця команда експертів створена Ardis Group — українською структурованою групою компаній з більш ніж 20-ти річним досвідом імпорту та продажів сиру, експертами у виробництві свіжих сирів.

На думку ProCheese, перший крок України на шляху до світової сирної арени — організація фестивалю сирного мистецтва ProCheese Awards, який відбудеться 22-23 травня 2021 року в Києві

На заході професійна колегія суддів обере сир, що відповідатиме міжнародним критеріям відбору та зможе витримати конкуренцію на конкурсі на World Cheese Awards 2021 в Іспанії. На ProCheese Awards кожен сировар отримає незалежну оцінку свого сиру від експертів із підтвердженою кваліфікацією європейських шкіл та академій. А за словами організаторів, до Іспанії потрапить не тільки сир-переможець, а й сам виробник. І тому зможе на власні очі побачити, як проходить конкурс у світі та познайомитися з головними сирними трендами.

Взяти участь у цьому конкурсі зможе будь-який сировар, незалежно від розміру та обсягу виробництва, який має всі необхідні документи. 

Але це ще не все.

Спільнота ProCheese впевнена: розвивати сирну галузь потрібно також через споживача. Адже обізнаний та дещо вибагливий покупець — серйозна мотивація для виробників сиру швидше розвивати та покращувати власний продукт. 

Ось чому, окрім конкурсу, на ProCheese Awards буде безліч цікавих активностей для привернення уваги широкої аудиторії, що допоможуть споживачам подивитись на сир під різними кутами та по-новому відкрити його для себе. 

У програмі:

  • конкурс виробників сиру (чизмейкерів);
  • конкурс чизмонгерів;
  • майстер-класи, дегустації, сирний маркет;
  • галерея сучасного мистецтва з тематичними артами про сир;
  • бізнес-зона з лекціями на професійну тематику;
  • великий фудкорт, де можна спробувати різноманітні страви з сиру;
  • інтерактивні інсталяції, тематичні фотозони;
  • розваги для дітей та зони сімейного відпочинку;
  • виступ музичної групи та церемонія нагородження переможців.

Про плани заходу в цифрах:

  • 3000+ гостей заходу;
  • 1000+ глядачів онлайн;
  • 100+ учасників маркету;
  • 50+ учасників конкурсу сирів;
  • 10 учасників конкурсу сирних плато.

Цей очікуваний захід прокоментувала одна з організаторів, експертка професійної спільноти поціновувачів сиру ProCheese, Оксана Чернова. Саме вона у 2019 році стала першим членом журі з України на World Cheese Awards в Бергамо:

 «ProCheese Awards – це подія, яка повинна прискорити розвиток культури споживання сиру у кінцевих (українських) споживачів та стандартів виробництва продукту для сироварів. У нашої країни великий «сирний потенціал», котрий не поступається Європі. І про це має знати весь світ». 

Чекаємо вас 22-23 травня у КВЦ Парковий, м. Київ. 

Скажи світу CHEESE)

P.S. Ми розуміємо всі ризики в умовах пандемії, та навіть якщо ситуація з карантином погіршиться — конкурс все одно відбудеться! Тільки з меншою кількістю учасників. 

Дізнатись більше про фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards 2021 можна на офіційній сторінці заходу у Facebook: https://www.facebook.com/procheese.awards 

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або