Відвідуваність ресторанів за останній місяць зросла на 20%
- Фото:
- Економічна правда
Песимістичні прогнози експертів про те, що в Україні закриється чи не кожен другий ресторан, не виправдалися.
Про це повідомляє НВ. «У модні й дорогі київські заклади ввечері в п’ятницю не потрапити — всі столики зайняті», — говорить співвласник мережі Pastateca і ресторану Гіві Рубінштейн Максим Храмов. У Києві сформувався відкладений попит, багато гостей побоюються нового локдауну, тому частіше відвідують заклади громадського харчування.
За його даними, кількість гостей у березні зросла в середньому на 30% у порівнянні з лютим. Дуже хорошим виявився й лютий. «У Міністерстві охорони здоров’я кажуть про зростання захворюваності, та попереджають про можливий новий локдаун. Тому споживачі не відкладають похід до ресторанів, оскільки побоюються, що заклади згодом знову закриють», – говорить генеральний директор компанії Ресторанний консалтинг Ольга Насонова.
За даними Ресторанного консалтингу, якщо на початку 2020 року в Україні працювало майже 18 000 закладів громадського харчування, то вже в 2021 році — десь 15 000. У Києві їх кількість за цей же період скоротилася з 2200 до 1850 об’єктів.