All Retail
Опубліковано

Французька Lactalis Group купує власника найбільшого виробника сирів в Україні

Теги:
сир
Фото:
wz.lviv.ua

Французькі корпорації Lactalis Group і Bel Group уклали угоду про покупку компаній Royal Bel Leerdammer NL, Bel Italia, Bel Deutschland, бренду Leerdammer і української компанії Bel Shostka Ukraine в обмін на 1,59 млн акцій Bel , що належать Lactalis (23,16% загальної кількості акцій).

Як повідомляється в прес-релізі компанії Bel, розміщеному на ресурсі GlobeNewswire в пʼятницю, 100% -а дочірня компанія Bel — Sicopa, передасть зазначені активи Lactalis в обмін на пакет акцій. За підсумками операції Lactalis буде володіти 0,9% акцій Bel, передає Інтерфакс-Україна.

Виручка Leerdammer і Bel Shostka Ukraine станом на 31 грудня 2020 року становила приблизно 500 млн євро, з яких 350 млн євро — виручка бренду Leerdammer, а операційний прибуток — приблизно 25 млн євро.

"Ми натхнені перспективою розвитку цього культового бренду, який люди обожнюють. Ця угода дає нам вихід на голландський ринок сиру і виробництво в Голландії на трьох заводах. Передача нам торгових представництв Bel в Італії, Німеччині та Україні збільшить обсяг наших виробничих потужностей в цих країнах, що принесе користь як Leerdammer, так і іншим продуктам Bel на цих ринках", — повідомив глава Lactalis Group Еммануель Безьє.

Відповідно до прес-релізу, з моменту покупки Bel в 2002 році бренду Leerdammer, його продажі і прибуток подвоїлися, і що зробило його одним з найвідоміших в Європі брендів сиру.

Глава Lactalis Group підсумував, що угода зміцнить європейське коріння групи, особливо в Італії та Німеччині, і відкриє хороші перспективи для розвитку на ринках зі значною присутністю Lactalis.

Нагадаємо, Lactalis Group володіє в Україні двома молокопереробними заводами в Миколаївській і Дніпропетровській областях. Компанія випускає продукцію під торговими марками President, Lactel, Galbani, Societe, «Дольче», «Фанні», «Лактонія», «Локо Моко» і ін. В цілому французька група Lactalis з виробництва молочної продукції представлена 237 заводами в 42 країнах.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або