All Retail
Опубліковано

"Лента" купує мережу Billa в Росії за 215 млн євро

Теги:
BILLA
NOVUS

Російський рітейлер "Лента" повідомив, що уклав угоду про покупку мережі супермаркетів Billa Russia GmbH ( "Білла Росія") за 215 млн євро.

"Лента" планує інтегрувати 161 придбаний супермаркет, логістичну інфраструктуру і співробітників "Білла Росія". Як тільки магазини мережі будуть переведені під бренд "Лента", торгова марка "Білла Росія" припинить своє існування, попередив рітейлер.

В результаті угоди "Лента" стане другим гравцем за кількістю супермаркетів на російському ринку рітейлу.

Угода також значно прискорить експансію "Лента" в Москві за рахунок придбання зрілих торгових точок, що мають вигідне розташування і високу щільність продажів. В результаті операції загальна частка "Лента" на ринку продуктового рітейлу Москви і Московської області складе приблизно 3%.

Крім того, як очікується, покупка мережі "Білла Росія" внесе значний вклад в зростання продажів і фінансових результатів "Лента".

Передбачається, що угода буде закрита влітку 2021 р, якщо буде схвалена Федеральною антимонопольною службою Росії.

В даний час мережа "Білла Росія" управляє супермаркетами загальною торговою площею 138 051 квадратних метрів, переважна більшість з яких знаходиться в Москві і Московській області, розподільний центр розташований в Биково (Московська область).

Нагадаємо, що раніше, в 2020 році мережа Billa пішла з України, продавши активи українському ритейлеру NOVUS, який зараз проводить ребрендинг колишніх супермаркетів мережі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або