All Retail
Опубліковано

Експерт назвав чинники, які допоможуть вижити українським виробникам сирів

Теги:
сир
Фото:
https://zakaz.ua

Тільки створивши інноваційний продукт, які має конкурентні переваги, значимі для споживача, виробникам молочної продукції можна зайняти лідерські позиції на ринку.

Про це повідомив директор компанії «Альфа Фуд Імпекс» Максим Залізняк в рамках MilkyForum 2021.

"Чому в Україні виготовляється так багато напівтвердих сирів, а в світі зростає виробництво свіжих і цвілевих сирів. Тому що напівтверді сири не дуже цікавий сегмент для європейців, але традиційний продукт для українців. В українських молокопереробних підприємств є шанс зберегти свої позиції в сегменті традиційних молочних продуктів", — зазначив Максим Залізняк.

Він додав, що межі споживання молочної продукції будуть з часом стиратися, а переваги змінюватися, оскільки польські сири на 5-10% дешевші, а для українського споживача вартість продукції грає роль.

"Вихід для виробників молочної продукції: перейти на інші ринки сировини і виводити продукти на нові ринки. На сьогоднішній день конкурентні переваги України на традиційних зовнішніх ринках повністю вичерпані, а фактори, які їх формували — дешева сировина ресурси і робоча сила, зникли. Зате, відсутність ефективної державної політики стимулювання тваринництва і експортної діяльності привели не тільки до різкого зростання цін на молочну продукцію, яка сьогодні дорожча за європейську, а й до її значного дефіциту ", — відзначає Максим Залізняк.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або