All Retail
Опубліковано

Український сир вразив італійських гурманів

З 20 по 22 жовтня, Бергамо, місто на півночі Італії, перетворилося на столицю історій про сир та вино. Адже саме в ці дні проходив масштабний захід для представників сирної галузі з усього світу від Progetto FORME. Це проєкт, що націлений перш за все на розвиток молодих талантів та пошук нових підходів до навчання галузевих професіоналів. Тож кожен учасник не лише представляв свою країну, а й презентував іншим свій досвід та ділився професійними секретами.

Зазвичай на заходах від Progetto FORME представлені лише італійські сири. Однак цьогоріч вперше було представлено й сири з інших країн, зокрема й з України. Це свідчить про те, що нашими спільними зусиллями українські сири починають набувати популярності на серед міжнародної сирної спільноти.

Нашу країну представляла Оксана Чернова — амбасадорка української сирної культури, експертка ProCheese, засновниця ProCheese Academy, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards. Вона провела окремий майстер-клас, присвячений українським сирам та авторському сирному пейрингу.

Учасники майстер-класу мали змогу продегустувати чотири надзвичайні сири з різних регіонів України:

  1. Козячий сир «Шевр Шедевр» від «Доооброї ферми», Київщина. Під акомпанемент сухого рожевого вина з регіону Пуглія, свіжий персиковий післясмак якого гарно доповнив вершкові нотки сиру.
  2. Сир «Лісова пісня» з коров’ячого молока від сироварні «Гарбузовий рай», Львівщина. Яскравий смак сиру з пряними грибними нотками, доповненими ароматами мокрої трави та меленого ялівцю у тісті, Оксана поєднала з помірно солодким трояндовим варенням. Ця комбінація особливо здивувала італійських сирних поціновувачів.
  3. «Сирна торбинка» з коров’ячого молока від «Станіславської сироварні», Івано-Франківщина. Цей сир вже підкорив серця міжнародної публіки на World Cheese Awards 2022, ставши кращим сиром світу у своїй категорії. Учасники майстер-класу мали змогу посмакувати ніжний сир з підкопченою скоринкою у парі з чорносливом. Насолода для справжніх гурманів.
  4. Сир «Легенда» від «Доооброї ферми», Київщина. Гості мали змогу смакувати цей сир із автентичним варенням із шишок під акомпанемент італійського вина Неббіоло.

Учасники заходу від Progetto FORME в Бергамо були вражені незвичайною авторською презентацією від Оксани Чернової та схвально відгукувалися про якість та смак українських сирів.

«Цього року організатори вперше розширили географію учасників заходу. На мою думку, це хороша практика перетворювати локальні заходи на міжнародні, залучаючи представників з інших країн. Це дозволить розвивати смаки чизлаверів, приваблювати нових споживачів та дивувати поціновувачів новими смаками сирних культур з інших країн світу»— ділиться враженнями Оксана Чернова.

Команда ProCheese від Ardis Group продовжує підкорювати світ і вже 27-28 жовтня представлятиме Україну в Норвегії на World Cheese Awards 2023. Стежте за успіхами українського сироваріння на сторінках спільноти поціновувачів сиру в Facebook та Instagram.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або