Цінний досвід та нові можливості: перепрофілювання старших фахівців для зміцнення бізнесу від ProCheese та «Трудолюб»
Минулого тижня в просторі «Життєлюб» пройшов захід, організований ProCheese Академією та проєктом «Трудолюб», який ще раз нагадав, що вік — не перепона для нових починань.
Учасники заходу, незалежно від життєвого досвіду, мали можливість зануритися у світ сирів і ближче познайомитися з професією чизмонгера — професійного продавця сиру. Сирна експертка Оксана Чернова та команда ProCheese поділилися знаннями про цю цікаву професію, продемонструвавши, як можна перетворити захоплення сиром на нову сходинку у кар’єрі.
У динамічному світі бізнесу, під час ситуації плинності кадрів, стабільність команди є ключовим фактором успіху. А перепрофілювання фахівців старшого віку — це виграшна стратегія як для компаній, так і для самих співробітників. Компанії отримують доступ до цінних знань та досвіду, а фахівці — нові можливості для розвитку та самореалізації. Це не лише вигідно економічно, а й сприяє створенню справедливого та інклюзивного суспільства.
До програми заходу входили:
- навчання техніки роботи з сиром за допомогою професійних інструментів;
- авторську дегустацію різних видів сирів та лекція про створення сирних поєднань;
- можливість зануритися в атмосферу професійної роботи з сиром та отримати натхнення на нові звершення.
Організатори наголосили, що важливий не вік, а бажання відкривати для себе нове, розвиватися і знаходити радість у вивченні нових сфер, і звернулися до роботодавців: «Кандидати старшого віку мають багатий досвід і мотивацію до розвитку. Пропонуємо довести разом, що кожен, хто готовий навчатися, вартий того, аби відкрити для себе нову сторінку життя у будь-який момент».