
Компанія Nestlé розпочала виробництво на новій фабриці в Україні
Nestlé запустила першу виробничу лінію нової фабрики у Смолигові Волинської області. Виробнича потужність першої лінії дозволить компанії виробити 5000 тонн вермішелі до кінця 2025 року, з запланованим збільшенням обсягів виробництва з відкриттям додаткових ліній у наступні два роки.
Нова фабрика у Смолигові Волинської області є четвертою фабрикою відкритою за 30 років роботи компанії в Україні. З відкриттям нової фабрики компанія створила на Волині європейський хаб з виробництва харчових продуктів в Україні, поєднавши нову фабрику у Смолигові з виробництвом у сусідньому Торчині.
Компанія розширює виробництво вермішелі, щоб задовольнити зростаючий попит на вермішель як в Європі, так і в Україні під брендами Maggi та «Мівіна». Нова фабрика є експортно-орієнтованим підприємством: 75% продукції буде постачатися на ринки ЄС під брендом Maggi, що збільшить валютні надходження в Україну.
Використовуючи локальну сировину для виробництва продукції на експорт, Nestlé сприяє регіональному розвитку. Виробнича потужність першої лінії дозволить компанії виробити 5000 тонн вермішелі вже цього року, з подальшим збільшенням обсягів виробництва з відкриттям додаткових ліній.
«Через 30 місяців після оголошення про інвестиції в нову фабрику в Україні ми розпочали виробництво із запуском першої лінії на нашій новій фабриці в Смолигові. Реалізація інвестицій у розмірі 40 мільйонів швейцарських франків є важливою подією для України, Nestlé Україна та всієї компанії Nestlé. Ця фабрика є сучасним, цифровим та повністю автоматизованим виробництвом. Вона є еталоном виробництва високоякісних харчових продуктів, а також безпеки виробництва — з урахуванням викликів війни. Вигідне географічне розташування фабрики на заході України створює для Nestlé ідеальні умови для виробництва в Україні як для місцевого ринку, так і для експорту», — сказав Алессандро Дзанеллі, генеральний директор Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі.
Ключові інгредієнти для виробництва вермішелі, пшениця та соняшникова олія, — українського походження, таким чином компанія підтримує місцевих фермерів. 75% сировини для виробництва надходить від локальних постачальників в Україні.
«Компанія Nestlé працює в Україні вже 30 років і вже має значне виробництво у Волинській області — фабрику з виробництва кетчупів та соусів під маркою „Торчин“ та дистрибуційний центр. Вже під час війни компанія здійснила ще один великий інвестиційний проєкт, що має стати потужним сигналом для усіх інвесторів — Україна відновлюється, розвивається та підтримує великих виробників. Крім цього запуск нового виробництва стимулює розвиток місцевої громади та створює додаткові робочі місця та нові економічні можливості для жителів нашої області», — зазначив Іван Рудницький, Голова Волинської ОВА.
Нова фабрика збільшить податкові надходження до місцевого бюджету та сприятиме подальшому розвитку місцевої громади. Розпочавши виробництво на новій фабриці Nestlé вже створила понад 300 нових робочих місць і збільшить цю кількість найближчим часом.
З відкриттям наступних виробничих ліній компанія планує створити більше робочих місць та працевлаштувати загалом 1500 осіб у своєму новоствореному європейському виробничому хабі на Волині.